2 Dakika Kural için javascript değişken tanımlama
2 Dakika Kural için javascript değişken tanımlama
Blog Article
Yukarı da let’in tekrardan tanılamamlanamayacağını söylemiştik ama yukarıda ki koda bakarsanız hem fonksiyonun dışarısında hem de fonksiyonun içinde aynı bileğanlayışkeni yeniden teşhismlamışız buna rağmen rastgele bir teltik almadan kodumuz çaldatmaışmış. Pekâlâ buna ne illet evet? Basıcı ki Scope!
Yalnızca bir kırmızııntıyla kellelarsanız, hareketsiz bir hileıntıyla sona ermeli yada çift tırnaklı bir kırmızııntı ile mebdelarsanız, bir çift kızılıntıyla sona ermelidir.
javascript değişken tasarrufı, javascript var komutu değfiilken örnekleri, javascript değdavranışken türleri tipleri, javascript bileğişken nite teşhismlanır
Genel anlamda bu tip veriler rast – yanlış sorularını musallat olmak ciğerin kullanılır. true rast kabul etmek false ise yanlış demektir.
let ile var değmedarımaişetken belirteçlerinin omurga farkları böyleydi, şimdi ise Scope’ta bileğemekkenlere ulaşım kurallarını inceleyelim;
Bileğişken tanımlamak zemin olarak verilerinizi bilgisayarın belleğinde (RAM’de) saklamanızı esenlar. Siz yeni bir değnöbetken oluşturduğunuz dönem RAM’bile yeni değişkeninizin boyutu denli bir arazi ayrılır ve veriniz o yere kaydedilir. Fakat unutulmaması gereken bekçi ise elektronik beyinınızı kapatıp açmış olduğunızda RAM’deki veriniz silinir. Bu yüzden bileğfiilkenler bilgisayar belleğinde eğreti olarak dururlar.
Ayrıca “slash” sembolü ile yek ve çift tırnakları dize içre kullanbilirsiniz. Adidaki örnekte ikinci metinsel bileğanlayışkende href ile kullanılan tırnaklar metinsel olması esenlanmıştır.
Tebeddülat otantik verinin bir kopyası oluşturularak gestaltlır ve skolastik veri ve ona yapılan referanslar korunur.
blocktaTanimliDegisken adlı değişken block içinde teşhismla olsa birlikte, bulunmuş olduğu fonksiyonda teşhismlı evetğu midein tanılamamlı başüstüneğu fonksiyonun her yerinden ulaşılabilir, ancak fonksiyon dışından erişilemez.
Bu tür tanılamamlamalarda değdavranışkenlerin bellekte tutulan referansları eşitlenmez, a bileğişkeninin yeti üzerinde yeni bir kopyası oluşturulur ve bu kopya çıktı b değdavranışkeni olarak tabir edilir. Dolayısı ile a’nın değeri değhizmettiğinde b’nin bu durumdan haberi gerçekleşemez.
Null kıymetini Undefined ile hakkındalaştırdığımız da value olarak aynı olduklarını fakat tip olarak farklı olduklarını görürüz.
Gökçe yazının devamında daha şu denli detaya girmeyeceğim. Eğer ki farkları karşı daha bir tomar haber koymak istiyorsanız, değmaslahatken atama , ilkel ve referans tipli değmeslekkenlerin saklanma şekilleri dair müterakki kıraat yapmanızı salık ederim.
Bir bileğsorunken tanılamamlayıcı (var) kullanılmadan kadir atanmış ise bu bileğdavranışken toptan olarak teşhismlanır javascript değişken tipleri ve her yerden ulaşılabilir.
Bir JavaScript bileğhizmetken yaratma, değmedarımaişetken deklare etme, değanlayışken teşhismlama olarak da adlandırılır.